• 40 jaar ERP-ervaring
  • ERP door en voor fabrikanten
  • Lean manufacturing
Contact
  • Evenementen
  • Laatste nieuws
  • Persberichten

Nieuw ERP tilt Rubber Design naar hoger plan

icon_pdf_bigDownload PDF

HEERJANSDAM, 26 oktober 2010 - Rubber Design, marktleider op het gebied van trillings- en geluidstechniek investeert in een nieuwe ERP-oplossing. Rubber Design heeft gekozen voor glovia G2 van Glovia International om alle kritische bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen.

Sinds de oprichting van Rubber Design in 1979 is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider op het gebied van trilling- en geluidstechniek en shock gerelateerde problemen. "Om het bedrijf op het vlak van ICT naar een hoger plan te tillen, gingen we begin 2009 op zoek naar een nieuw ERP-systeem," stelt Don van Oldenbarneveld, directeur bij Rubber Design. "Hoewel we in eerste instantie een voorkeur hadden voor een andere leverancier, groeide bij ons het besef dat Glovia International toch de beste 'fit' bood, zowel qua pakket als qua organisatie," aldus van Oldenbarneveld.

Nadat twee onafhankelijke adviseurs de bevindingen van de projectgroep nogmaals bevestigden, werd op 17 september 2010 een contract getekend met Glovia International. "We willen ons blijven onderscheiden," besluit van Oldenbarneveld. "Innovatie is bij Rubber Design vanzelfsprekend. De keuze voor glovia G2 stelt ons in staat om een grote verbeterslag te maken, met name op het gebied van CRM, planning en management informatie. Bovendien zal het werken met een geïntegreerde oplossing de snelheid en efficiëntie van onze processen aanzienlijk verhogen."

De officiële 'kick-off' van het project werd al op 30 september gegeven, met het oog op de geplande go-live op 1 juni 2011. Daarna volgt nog een tweede fase van ca. 3 maanden waarin extra functionaliteit wordt geïmplementeerd. In totaal zullen een 50tal medewerkers dagelijks aan de slag gaan met glovia G2.

Over Rubber Design
Sinds de oprichting van Rubber Design in 1979 is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider op het gebied van trilling- en geluidstechniek en shock gerelateerde problemen. In de afgelopen 10 jaar is Rubber Design ook een specialist geworden in schroefasinstallaties voor de exclusieve jachtbouw. Alle bedrijfsactiviteiten gebeuren in het hoofdkwartier in Heerjansdam door een 65tal medewerkers. De oplossingen van Rubber Design worden via diverse agenten wereldwijd geleverd aan de maritieme industrie.
Voor meer info: www.rubberdesign.nl

Over Glovia International
Glovia International - dochteronderneming van Fujitsu, de derde grootste IT dienstenleverancier ter wereld - is al 35 jaar actief als toonaangevende leverancier van ERP-oplossingen voor discrete productiebedrijven. Wereldwijd telt het bedrijf 650 werknemers. De krachtige Glovia ERP-suite wordt, dankzij haar uitgebreide functionaliteit, gebruikt door meer dan 1000 productiebedrijven met complexe processen, van make-to-stock tot engineer-to-order.
Voor meer info: http://www.glovia.nl