• 40 jaar ERP-ervaring
  • ERP door en voor fabrikanten
  • Lean manufacturing
Contact
  • Evenementen
  • Laatste nieuws
  • Persberichten

Drisag NV kiest voor GLOVIA G2

Nieuw ERP systeem voor specialist kantoormeubelprojecten

EINDHOVEN/HERENTALS, 15 juli 2016 – Drisag NV is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en van oudsher bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. Daar het huidige ERP-systeem verouderd was, ging Drisag NV op zoek naar een nieuw ERP-systeem. Als eerste actie werd PXL Log-IC (Logistics Intelligence Center), een expertise cel van de Hogeschool PXL te Hasselt, ingeschakeld om als neutrale partner Drisag NV te ondersteunen in het ERP-selectieproces. Na diverse workshops werd uiteindelijk GLOVIA G2 van Fujitsu Glovia weerhouden als nieuwe ERP-oplossing.

"Als productiebedrijf heeft Drisag inzicht nodig in de capaciteit, de workload en de beschikbaarheid van materialen", aldus Stefan Dreesen, onderzoekmedewerker bij PXL Log-IC. "Drisag moet snel beslissingen kunnen nemen op basis van consistente en up-to-date informatie en moet bovendien voortdurend inspelen op de nieuwe noden van klanten, trends en regelgeving. Dit vraagt flexibiliteit van productiemiddelen, mensen en ondersteunende IT-systemen." De krachtige productiemodule van GLOVIA G2 in combinatie met de expertise van Fujitsu Glovia in de maakindustrie was het perfecte antwoord op bovenstaande eisen", aldus Marcel Smets, Managing Director van Drisag NV.

De implementatie van GLOVIA G2 bij Drisag NV gaat van start op 1 september 2016. De go-live is voorzien op 1 juli 2017. Een 30-tal medewerkers zal dan dagelijks gebruik maken van GLOVIA G2. PXL Log-IC zal het project verder begeleiden.

//////////////

Over Drisag NV
Drisag NV is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Interieurspecialisten geven klanten vakkundig interieuradvies. Klanten worden begeleid in het maken van de juiste keuzes vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering van hun project. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In de productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Drisag stelt ook hun vakkennis ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.
Voor meer informatie: www.drisag.com

Over Fujitsu Glovia
Fujitsu Glovia is al meer dan 40 jaar actief als leverancier van ERP-oplossingen voor middelgrote en
internationaal actieve bedrijven met discrete en projectgeoriënteerde productie-omgevingen. Fujitsu
Glovia heeft wereldwijd meer dan 4000 implementaties begeleid, in sectoren zoals luchtvaart &
defensie, elektronica & elektrotechniek, automotive, machine- & apparatenbouw, industriële producten
& - projecten en toeleveranciers.

Over PXL Log-IC
Log-IC (Logistics Intelligence Center) is een expertise cel van de Hogeschool PXL te Hasselt. Het is een neutrale dienstverlener en de referentie voor bedrijfsprofessionalisering op het vlak van supply chain en logistiek. PXL Log-IC ondersteunt bedrijven met objectief en gespecialiseerd advies om zowel interne als externe logistieke flows te verbeteren. Slimme en efficiente logistieke processen vormen immers een essentiele schakel in elk innovatietraject.

Voor meer informatie:       www.pxl.be/log-ic