• 40 jaar ERP-ervaring
  • ERP door en voor fabrikanten
  • Lean manufacturing
Contact
  • Evenementen
  • Laatste nieuws
  • Persberichten

Govaerts Recycling kiest GLOVIA G2

Eindhoven/Alken, 7 maart 2017

Govaerts Recycling NV werd opgericht in 1995 en is momenteel één van de belangrijkste Europese spelers op de markt van producten uit gerecycled kunststof. Planken, palen, terrassen, omheiningen en straatmeubilair worden onder de merknaam Govaplast als het handelsmerk voor hoogkwalitatieve producten op de markt gebracht.

"Door een bestendige groei van Govaerts Recycling NV, ontstond de nood om de verschillende bedrijfsprocessen nog beter op elkaar af te stemmen in een aangepaste IT-structuur met voldoende funcionaliteiten om deze groei verder te ondersteunen" aldus Stefan Dreesen, Onderzoekmedewerker bij PXL Log-IC.

Als eerste actie in de zoektocht naar een gepast ERP-systeem werd PXL Log-IC (Logistic Intelligence Center) ingeschakeld. PXL Log-IC is een expertise cel van de Hogeschool PXL in Hasselt en ondersteunt als neutrale partner, Govaerts Recycling NV in dit selectieproces. Na diverse workshops werd uiteindelijk GLOVIA G2 van Fujitsu Glovia op basis van zijn referenties in de maakindustrie weerhouden als nieuwe ERP-oplossing.

"Om het maken van managementanalyses en strategische sturingen in de toekomst te vergemakkelijken, is het belangrijk dat alle data in de verschillende bedrijfsprocessen op elkaar zijn afgestemd. Zo worden correcte en transparante analyses gewaarborgd. Het omschakelen van diverse losse componenten naar een geïntegreerd systeem is de grote stap die we moeten maken in de transformatie naar een Factory of The Future Industry 4.0 model. En de bijkomende inzichten die we verwerven door te digitaliseren zullen ons de nodige kennis geven om verder te groeien in een almaar concurrentiële markt" aldus Tom Vandebroek, Finance Manager van Govaerts Recycling NV.

De implementatie van GLOVIA G2 bij Govaerts Recycling NV is op 1 maart 2017 van start gegaan. De go-live is voorzien op 1 januari 2018. Een 36-tal medewerkers zal dan dagelijks gebruik maken van GLOVIA G2. PXL Log-IC is gevraagd het traject verder te begeleiden.

Over Govaerts Recycling NV
Govaerts Recycling NV is een Belgisch bedrijf met haar productie en kantoren in België. Onder de merknaam Govaplast produceert de firma planken, palen, terrassen, omheiningen, speeltoestellen en straatmeubilair in recyclebaar kunststof. Omdat Govaerts Recycling NV wil bijdragen tot het behoud van ons ecosysteem en een actieve rol wil spelen in dit proces, bestaan de grondstoffen 100% uit gerecycleerd plastic afval (PE en PP) en zijn de eindproducten ook voor 100% recyclebaar.

Voor meer informatie, zie www.govaplast.com

Over Fujitsu Glovia
Fujitsu Glovia is al meer dan 40 jaar actief als leverancier van ERP-oplossingen voor middelgrote en internationaal actieve bedrijven met discrete en projectgeöriënteerde productie-omgevingen (maakindustrie). Fujitsu Glovia heeft wereldwijd meer dan 4000 implementaties begeleid, in sectoren zoals luchtvaart & defensie, elektronica & elektrotechniek, automotive, machine- & apparatenbouw, industriële producten & projecten en toeleveranciers.

Voor meer informatie zie www.glovia.be

Over PXL Log-IC
Log-IC (Logistics Intelligence Center) is een expertise cel van de Hogeschool PXL te Hasselt. Het is een neutrale dienstverlener en de referentie voor bedrijfsprofessionalisering op het vlak van supply chain en logistiek. PXL Log-IC ondersteunt bedrijven met objectief en gespecialiseerd advies om zowel interne als externe logistieke flows te verbeteren. Slimme en efficiënte logistieke processen vormen immers een essentiële schakel in elk innovatietraject.

Voor meer informatie zie www.pxl.be/log-ic