• 40 jaar ERP-ervaring
  • ERP door en voor fabrikanten
  • Lean manufacturing
Contact

OMCO International

icon_pdf_bigDownload PDF

OMCO International uit Aalter groeit met glovia G2

OMCO International maakt deel uit van de BMT Group, een holding die actief is in verscheidene sectoren van de metaalindustrie. Met een omzet van 85 miljoen euro en met niet minder dan 980 werknemers, is OMCO vandaag één van 'de grootste producenten ter wereld van vormen voor flessen en andere glazen recipiënten. Het bedrijf telt 7 productievestigingen, waaronder één in Aalter, naast twee gieterijen die de halffabrikaten aanleveren aan de productievestigingen.

De klanten van OMCO zijn meestal glasfabrikanten, zoals Saint-Gobain. De productieactiviteit van OMCO behoort tot wat men traditioneel 'Engineer-to-Order' (ETO) noemt. Eén productieopdracht neemt gemiddeld 4 à 8 weken in beslag. Een aantal opdrachtgevers schakelt OMCO immers reeds in bij het maken van een CAD-tekening van wat later de recipiënt of fles moet worden. Op basis hiervan wordt de vormset in CAD uitgezet. Pas daarna start het effectieve productieproces van de vorm, dat ongeveer 15 complexe machineoperaties vereist.

Ieder Coca Cola flesje is verschillend

"Het produceren van een vorm heeft heel wat meer voeten in de aarde dan je zou denken.", aldus Jean-Christophe Seynaeve, CEO van OMCO. "Je zou het niet zeggen, maar in ieder land is een flesje Coca Cola verschillend. Bovendien worden bij praktisch iedere opeenvolgende productiereeks lichte aanpassingen aangebracht aan het design van het flesje. De kans dat je twee keer uit een identiek Colaflesje drinkt is dan ook eerder klein.", voegt Seynaeve eraan toe.

De waarde van glovia G2 zit in de visualisatie van informatie op managementniveau

Jean-Christophe Seynaeve, CEO, OMCO International

Eilandproblematiek

Sinds 1991 deed OMCO heel wat overnames. Geleidelijk aan kwam echter ook het ontbreken van integratie tussen de bedrijven aan het licht, zowel op het niveau van marktaanpak, van prijszetting als van bedrijfssystemen.

Tien jaar geleden waren er bij OMCO weinig pc's aanwezig. Daar kwam uiteraard verandering in: het bedrijf implementeerde een oplossing op maat -ontwikkeld in Pascal- voor de productiesturing, een ander systeem in Caché voor de orderverwerking en nog een ander pakket voor de boekhouding.

Het bestaan van verschillende softwaresystemen naast elkaar had dan weer andere problemen tot gevolg. Tot vier jaar geleden kampte OMCO duidelijk met een eilandproblematiek. "De werkvloer en de administratie werkten volledig onafhankelijk van elkaar. Het gevolg: een omvangrijke papierstroom, dubbele input van gegevens, en het ontbreken van geïntegreerde managementinformatie.", aldus Seynaeve.

Op zoek naar een nieuwe geïntegreerde bedrijfsoplossing

Bij zijn aantreden als nieuwe CEO, in 2002, besliste Jean-Christophe Seynaeve dat het zo niet verder kon. Hij wilde voor het management KPI's – Key Performance Indicators- die zouden toelaten om de juiste beslissingen te nemen over alle vestigingen heen. Een geïntegreerde bedrijfsoplossing bleek de enige oplossing om onze doelstellingen te bereiken.

In maart 2004 startte Care Consult een voorstudie die enerzijds de huidige situatie van OMCO in kaart bracht, en anderzijds een lastenboek omvatte voor een nieuwe bedrijfsoplossing. OMCO en Care Consult herleidden de initiële 'long list' van 7 potentiële leveranciers naar een 'short list' van 2, waaruit uiteindelijk voor GLOVIA gekozen werd.

Een belangrijke reden voor deze keuze was de enorme manufacturing-expertise die in glovia G2 vervat zit, wat uit de demonstraties tijdens de voorbereidende gesprekken duidelijk bleek. Jean-Christophe Seynaeve: "Wij hadden echt de indruk dat glovia G2 een ERP-pakket is dat ontwikkeld werd voor, en énkel voor, productiebedrijven. De Japanse bedrijfsfilosofie die in glovia G2 vervat zit, sprak ons aan."

Bovendien bleek glovia G2 als oplossing uiterst geschikt in multi-site omgevingen. Aangezien OMCO als bedoeling had om daarna dezelfde oplossing uit te rollen in alle vestigingen, was dit een belangrijke factor bij de keuze voor glovia G2.

Helikopterzicht over alle processen

Eerder dan voor de 'big bang' aanpak, koos OMCO voor een gefaseerde implementatie. In september 2004 werd gestart met de eerste fase, die in juli 2005 was voltooid. Eind 2005 was ook de tweede fase beëindigd.

Vandaag wordt glovia.com in het hele bedrijf ingezet in de afdelingen verkoop, engineering, werkvoorbereiding, productie, inkoop en boekhouding. Vertrekkende vanuit het CAD-programma, wordt het hele aankoopproces van grondstoffen en materialen door glovia.com beheerd. Voor de aansturing van de productie werd een koppeling met het bestaande Shop Floor Systeem gerealiseerd. Verder worden ook de klantordergestuurde planning en materiaalplanning met glovia.com uitgevoerd.

Al is het van het grootste belang dat logistieke en financiële processen goed ondersteund worden, toch zit de meerwaarde van glovia.com bij OMCO vooral in de ondersteuning van de verkoopsprocessen: van offertebeheer over verkooporders en projectopvolging tot de hele verkoopsrapportering.

"De waarde van glovia G2 zit verder in de visualisatie van informatie op managementniveau. Glovia geeft ons als het ware een helikopterzicht over alle processen in de organisatie.", aldus Jean-Christophe Seynaeve.

De toekomst

Jean-Christophe Seynaeve: "Om verder te groeien, wil OMCO nog efficiënter werken: de doorlooptijd van een order - vandaag 4 à 8 weken - moet verder teruggebracht worden. Je kunt pas de juiste acties nemen als je over de juiste informatie beschikt. Wij zien de rol van bedrijfssoftware evolueren naar een 'Digital Dashboard' dat ons, met steeds up-to-date informatie, moet toelaten om nog sneller in te grijpen in alle processen van de organisatie. Business Intelligence én een nog meer doorgedreven gebruik van Glovia zullen ons daarbij helpen."

OMCO ziet de invoering van glovia.com als een project op lange termijn. De oplossing, die vandaag ingezet wordt in drie vestigingen - België, Roemenië en de Verenigde Staten -, zal in de toekomst ook in de andere productiefaciliteiten ingezet worden: Oostenrijk, Rusland, Kroatië en het Verenigd Koninkrijk.

Achterliggende strategische visie cruciaal

Jean-Christophe Seynaeve besluit: "Een nieuwe bedrijfsoplossing implementeren is zeker geen sinecure. Het belang van het aanvaardingsproces door de interne medewerkers kan bijvoorbeeld niet genoeg benadrukt worden. In de toekomst willen wij nog veel meer uit Glovia halen dan wij vandaag doen. Van bij het begin paste Glovia echter volledig in onze strategie van integratie: wij wisten waar wij met de oplossing naartoe wilden, en dit is een belangrijke factor in het succes van dit project."

www.omcomould.com