• 40 jaar ERP-ervaring
  • ERP door en voor fabrikanten
  • Lean manufacturing
Contact

Ruma Rubber

icon_pdf_bigDownload PDF

RUMA RUBBER IMPLEMENTEERT IN RECORDTEMPO GLOVIA ERP

Kwaliteit borgen en snel leveren, dat vraagt de markt van Ruma Rubber, gevestigd in Hoogeveen, leverancier van uiteenlopende rubberproducten. De productieplanning moet daarop zijn toegesneden en dat vergt een ERP-systeem dat niet alleen registreert maar ook stuurt. In 2010 ging Ruma Rubber over op GLOVIA G2. Sindsdien zijn levertijden gehalveerd, voorraden flink gereduceerd en ligt de kwaliteitsborging op hoog niveau. Het verschaft Ruma Rubber een stabiele basis voor nieuwe ontwikkelingen. “Je moet innoveren, innoveren, innoveren.”

Ruma Rubber in Hoogeveen produceert rubberbekleding voor industriële walsen, technische vormartikelen van rubber (afdichtingen, balgen, voeringen, enz.), garnituren (verbindingsmoffen voor ondergrondse hoogspanningskabels) en rubberproducten voor onder meer de olie- & gasindustrie en de geothermie. In 1996 kwam het bedrijf door een management buy-out in handen van Gé Bax en Herman Harms. Centralisatie en specialisatie werden hun motto. Ze stootten productgroepen en vestigingen af en breidden de overblijvende locatie in Hoogeveen met nieuwbouw flink uit. Anderzijds kwam er een vestiging bij. Want voor een aantal basisproducten die onder prijsconcurrentie stonden maar Ruma Rubber wel in z’n portfolio wilde behouden, begon het een vestiging in Polen die nu zestig man telt. Bax: “Dankzij die producten blijven we met bepaalde klanten in contact.”

INNOVEREN
In de loop der jaren groeide Ruma Rubber uit tot een internationaal opererend bedrijf – Noordwest-Europa voor de industriële walsen, wereldwijd voor garnituren en specials – en steeg het exportaandeel van tien tot ruim zestig  procent. De MKB’er werkt samen met grote spelers, zoals met de Italiaanse kabelfabrikant Prysmian op basis van co-makership voor de garnituren. Deze productgroep floreert dankzij de trend dat hoogspanningsleidingen, met name in stedelijke gebieden, ondergronds gaan. Bax, terugkijkend: “Het bedrijf ziet er vergeleken met tien jaar geleden heel anders uit. Elke innovatie roept een reactie van de markt op en is over vier jaar weer achterhaald. Je moet innoveren, innoveren, innoveren. ‘New Business’ is daarom een van onze speerpunten.” In Nederland moet je je hoofd boven het maaiveld uitsteken, hadden de nieuwe eigenaars van Ruma Rubber al vlug begrepen. “Specialiseren en nieuwe ontwikkelingen doen. Vanaf 2001 zijn we op R&D gaan inzetten. We hebben rubbertechnologen en ingenieurs aangetrokken en eigen mensen die technisch kundig waren overgeheveld van productie naar R&D.” Er kwam een goed geoutilleerd lab en zo staat er anno 2013 een R&D afdeling die vijftien medewerkers telt op een personeelsbestand van 100. Per jaar ontwikkelen ze zo’n 500 nieuwe recepturen voor rubbers, waarvan er dertig tot vijftig geschikt blijken voor  toepassing.

DOORBRAAK
De parel in de kroon van de eigen research zijn de swellables. Rubbers moeten normaliter vormvast zijn, bijvoorbeeld voor afdichtingen, en mogen dus niet zwellen onder invloed van vloeistoffen. Ruma Rubber bedacht een toepassing in de olie-industrie waarbij dat zwellen juist wel van pas komt. Lekkage maakt de exploitatie van boorputten onrendabel, maar kan worden verholpen door in de boorschacht een binnenpijp aan te brengen, legt Bax uit. “Wij hebben een systeem ontwikkeld met bandages van swellables om de inner pipe. Komen die in contact met olie of water, dan gaat het rubber zwellen, waardoor de pijp zich vastzet in de schacht en niet wegschiet onder de immense druk.” Dat zwellen moet gecontroleerd gebeuren, zodat de pijp zich op de juiste diepte en met de juiste kracht vastzet. “Dit is een complex systeem dat we met veel trial & error hebben ontwikkeld, een superinnovatief product. We hebben het op eigen kracht gedaan, samen met grote spelers in de olie-industrie om bij hen te kunnen testen. Bij de eerste afnemer zijn we inmiddels gecertificeerd en we verwachten binnenkort de doorbraak. Als men zo een olieput weer rendabel kan maken, wil men wel betalen.” Nieuwe kansen ziet Ruma Rubber in geothermie. Voor het benutten van aardwarmte moet ook worden geboord, in een beweeglijke aardkorst, en dat vraagt om flexibele rubberafdichtingen.

CONSTANTE SUPERKWALITEIT
Maar of het nu garnituren, swellables of nieuwe toepassingen betreft: betrouwbaarheid staat voorop. Zodat een boor-platform niet komt stil te liggen of de stroom uitvalt in een hele stad. Om de kwaliteit te borgen, moet er veel worden vastgelegd en getest: recepturen, materiaaleigenschappen, processtappen en eindproducten. Daar ligt de link met het nieuwe ERP-systeem waar Ruma Rubber in 2010 aan toe was. Bax: “Onze markt eist gewoon constante superkwaliteit. Alle batches moeten we achteraf nog kunnen checken. We hebben met aansprakelijkheid te maken en moeten zorgen dat alles is geregistreerd van de 800 ton die we per jaar maken, in 400-500 kwaliteiten.” Na een gedegen selectie viel de keuze op GLOVIA G2. Bax: “Er was een klik met Glovia International.” Dat heeft namelijk, verklaart sales & marketing director Martin Soet, net als Ruma Rubber gekozen voor specialisatie, en wel op discrete productie in de maakindustrie.

DRAAGVLAK
Ruma Rubber hakte de knoop door in de zomer van 2010 en wilde op 1 januari van het nieuwe jaar live gaan. “Dat was zeer ambitieus en het eerste jaar is ook met pieken en dalen verlopen; daar had Glovia International ons wel voor gewaarschuwd”, erkent Bax. “Het was een complete metamorfose van het bedrijf, medewerkers moesten anders gaan denken en werken. Voor mensen die tien jaar hadden gewerkt met het oude systeem, dat eigenlijk alleen registreerde, was het wel omschakelen. Voorheen bepaalden de afdelingschefs de werkzaamheden, nu worden die vanuit de planning gestuurd, op levertijd en behoefte.” Daardoor gingen de voorraden flink naar beneden – 300 000 euro reductie, schat Bax – en dat gaf in het begin een zekere angst: “Hebben we wel genoeg? Voorheen hadden we voor vier tot vijf weken rubber liggen en produceerden we extra. Met veel praten moet je je mensen overtuigen en op een gegeven moment gaan ze dan zien: ik grijp niet meer mis. Elk implementatietraject kent een lastige fase, maar met gezamenlijke inzet hebben we de beginnersfouten kunnen oplossen.”

Ruma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bax investeerde veel in draagvlak bij z’n mensen. “Als je processen gaat veranderen, is daar iedereen voor nodig, ook de werkvloer. We hebben key users uit de verschillende disciplines bij de beslissingen betrokken, zodat het hun project was. Natuurlijk moeten ook de directie en management erachter staan, anders gaat zo’n project zweven in de organisatie.” Martin Soet: “Een implementatie van zes maanden is toch twee maanden korter dan normaal. Dan moet je snel beslissingen kunnen nemen.” Reden waarom er – zonder morren – twee avonden per week werd doorgewerkt.

UITEENLOPENDE PRODUCTIECONCEPTEN
Het nieuwe ERP-systeem kent een brede functionaliteit. Er is een MPSplanning (master production schedule) voor de repeat-orders voor onder meer de garnituren en een PRP (project resource planning) planning van unieke projecten, zoals de walsbekleding, vertelt productieleider Theo Pragt. “Bij een gebruikte wals die binnenkomt weet je niet precies wat je aantreft; dat moet je elke keer weer anders plannen.” Daarnaast loopt Factory Planning voor de capaciteit van de machines en de materiaalplanning. Het hele matrijzenbestand, ruim 3.000 stuks, staat ook in glovia. Dat vergde een stukje maatwerk in de capaciteitsplanner, maar verder bleef het maatwerk vrij beperkt, aldus Pragt. En dat terwijl GLOVIA G2 bij Ruma Rubber uiteenlopende productieconcepten afdekt, tekent Soet aan. Verder is er nog een configurator,  voor het opbouwen en calculeren van producten. Pragt: “Zo hebben we de hele fabriek aan GLOVIA G2 gekoppeld.”  Belangrijk is ook de traceability, vult Gé Bax aan. “We kunnen bijvoorbeeld foto’s en labrapporten bijvoegen van  inkomende rubbers. We kunnen klanten laten zien welke batch in hun producten is verwerkt. Voor repeat-orders voegen  we allerlei documentatie toe, met aanwijzingen voor de productie.”

Leveranciers worden vanuit de planning aangestuurd, maar ze zijn nog niet met portals gekoppeld aan GLOVIA G2, vertelt Pragt: “Dat is nog iets voor de toekomst, net als het aansluiten van onze Poolse vestiging.” Uiteraard zijn de leveranciers ingesteld op de kortere doorlooptijden. Voor walsbekledingen bijvoorbeeld heeft Ruma Rubber die weten in te korten van vier naar twee weken. Nog een resultaat van de (snelle) ERP-implementatie.

www.ruma.nl