• 40 jaar ERP-ervaring
  • ERP door en voor fabrikanten
  • Lean manufacturing
Contact

UnitronGroup

icon_pdf_bigDownload PDF

Vlotte migratie naar glovia G2 bij hightech producent UnitronGroup uit Poperinge

Sinds de oprichting in 1960 is UnitronGroup gestaag uitgegroeid tot een wereldwijd actieve ontwikkelaar en producent van elektronische accessoires voor telecommunicatie en multimedia. Onder de merknaam Johansson worden de producten via een eigen netwerk van distributeurs en integratoren gecommercialiseerd. Met het aanboren van nieuwe marktsegmenten en de lancering van nieuwe producten bevindt UnitronGroup zich vandaag aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis.

UnitronGroup, sinds 2008 gebruiker van glovia.com V9, stond onlangs voor de beslissing om ofwel de laatste updates op de aanwezige versie te installeren, ofwel te migreren naar de nieuwste versie - glovia G2. Een demonstratie kon UnitronGroup overtuigen om voor het laatste te gaan. Andy Vanspranghe, IT Manager bij UnitronGroup: “Tijdens de jaarlijkse klantendag van Glovia International kregen wij een demo te zien van glovia G2 die indruk maakte. We hebben toen vrij snel de knoop doorgehakt en beslist dat de migratie naar deze versie een logische keuze was voor ons bedrijf.”

Vlotte migratie

Amper 4 maanden na de effectieve start van het project ging UnitronGroup dus live met glovia G2. “Dat was voor een groot deel te danken aan het feit dat zowel bij Glovia International als bij UnitronGroup projectleiders werden aangesteld die het project van dag tot dag opvolgden”, aldus Andy Vanspranghe. Zo stak Vanspranghe zelf veel tijd in de interne promotie van het nieuwe systeem om zo het aanvaardingsproces te versnellen.

Outlook en SharePoint-integratie

glovia G2 sluit nauw aan bij het Microsoft platform, wat voor UnitronGroup mooi was meegenomen: het bedrijf trok immers zelf resoluut de Microsoft-kaart door het intensief gebruik van Exchange en SharePoint. “Hoe meer geïntegreerd een bedrijfstoepassing is met je overige applicaties, hoe efficiënter je kan werken”, aldus Vanspranghe. “SharePoint bijvoorbeeld opent heel wat perspectieven. Zo wordt het perfect mogelijk om de klantenlijst uit glovia G2 te raadplegen in  SharePoint, samen met alle documenten die bij iedere specifieke klant horen. Het zal het leven van onze externe verkopers heel wat makkelijker maken als ze bij een klant rechtstreeks een factuur kunnen opvragen en raadplegen.”

Flexibel werkinstrument

Alle gebruikersschermen in glovia G2 kunnen dankzij de Microsoft Silverlight technologie makkelijk gepersonaliseerd worden al naargelang de functie of de specifieke noden van een individuele gebruiker. “Dit maakt van glovia G2 een bijzonder flexibel werkinstrument in vergelijking tot veel klassieke ERP-systemen. Ook mobiel werken is veel makkelijker dan vroeger. De schermen zijn webgebaseerd en een browser volstaat om toegang te krijgen tot het systeem, ook als je niet op kantoor bent.”, verduidelijkt Andy Vanspranghe.

glovia G2 is een bijzonder flexibel werkinstrument in vergelijking tot veel klassieke ERP-systemen.

Andy Vanspranghe, IT-manager, UnitronGroup NV

Business Intelligence

UnitronGroup maakt intensief gebruik van de uitgebreide rapporteringsmogelijkheden van Glovia Reporting & Documents (GRD), de krachtige Business Intelligence module van glovia G2. Niet alleen voor operationele rapporten zoals bijvoorbeeld planning of betalingsopvolging, maar ook voor gedetailleerde analytische rapporten en productiebeheer. “Samengevat kan je gerust stellen dat glovia G2 en GRD een bijzonder flexibele toegang bieden tot informatie: al wat in het systeem zit, kan je er ook uitkrijgen en visualiseren als je over de nodige kennis beschikt”, vertelt Andy Vanspranghe enthousiast.

Partnership met Glovia

Andy Vanspranghe besluit: “Onze relatie met Glovia International beschouw ik meer als een echt partnership dan een gewone klantleveranciersrelatie. Bij Glovia sta je voortdurend in contact met mensen en niet met een anonieme helpdesk. En dat is belangrijk, want een ERP project heeft tenslotte een kritische impact op heel je bedrijf.”

www.unitrongroup.com