• 40 jaar ERP-ervaring
  • ERP door en voor fabrikanten
  • Lean manufacturing
Contact

WPS Parking Solutions

icon_pdf_bigDownload PDF

WPS Parking Solutions optimaliseert processen met software van Glovia International

Het Eindhovense WPS Parking Solutions ontwikkelt, produceert en levert parkeersystemen en systemen voor toegangscontrole. Applicatiebeheerder Willem Otten: “We leveren totaaloplossingen voor onder meer parkeergarages en bewaakte terreinen. Denk aan de bekende systemen met een slagboom en een betaalautomaat in parkeergarages, of de toegangscontrolesystemen waarbij je een badge voor een sensor moet houden om naar binnen te mogen. We ontwikkelen zowel de software als de hardware zelf.”

WPS heeft standaardsystemen die modulair zijn samen te stellen, vertelt Otten: “We proberen zoveel mogelijk met standaardsystemen te werken, maar we leveren ook regelmatig maatwerk.” WPS ontwikkelde een nieuw systeem, ParkID, waar het in maart de iF Design Award mee won. Otten: “Onze bestaande systemen beginnen tegen technische grenzen aan te lopen. ParkID is een modulair systeem op basis van de nieuwste technologieën, dat veel makkelijker te koppelen is aan allerlei andere systemen. We hebben de software en hardware voor ParkID vanaf scratch ontwikkeld.”

Vreemde eend in de bijt

WPS is een dochter van industrieel dienstverlener Imtech en heeft verkoopkantoren in diverse landen. Otten: “Ons uitgangspunt is dat ieder verkoopkantoor zijn eigen broek ophoudt. Dat betekent ook dat verkoopkantoren zelf bepalen hoe ze hun processen inrichten en welke software ze daarbij gebruiken. Omdat de kantoren autonoom opereren, is het niet nodig om de ERP-systemen van verschillende kantoren te koppelen.”

Het klikte meteen met de mensen van Glovia International. Ze begrepen onze problemen.

Willem Otten, Applicatie Manager - WPS Parking Solutions

Het hoofdkantoor voerde in 2001 de ERP software van Glovia International in. Otten: “Tot 2001 gebruikten we maatwerk-software. We hadden al problemen gehad met de Y2K-bug en het systeem was ook niet europroof. Imtech wilde dat we zouden overstappen op een standaard applicatie.” Dat was een grote stap, bekent Otten: “Ons maatwerk werd onderhouden door een bedrijf om de hoek. Hadden we een probleem, dan kwam er vijf minuten later iemand langs. Een standaardapplicatie van een groot bedrijf is andere koek.”

WPS kon kiezen uit twee pakketten die al bij andere Imtech bedrijven in gebruik waren. Maar ze voldeden geen van beiden. Otten: “Dat komt deels doordat we een beetje een vreemde eend in de bijt zijn; Imtech richt zich op dienstverlening, wij hebben een eigen product.” Bij de drie nieuwe pakketten waar WPS uit kon kiezen, zat ook het Glovia ERP. Otten: “Het klikte meteen met de mensen van Glovia International. Ze begrepen onze problemen. Bovendien zit het bedrijf net als wij in Eindhoven, wat natuurlijk ook een voordeel is.” Glovia is vooral sterk in het logistieke deel, zegt Otten: “Daarnaast helpt het ons serviceapparaat. Er zitten veel functionaliteiten op dat gebied standaard in het pakket.” Nadat WPS overstapte op de software van Glovia International, volgden nog eens twee andere Imtech bedrijven. Ook de verkoopkantoren in Nederland, België en Frankrijk werken nu ook met Glovia ERP.

Met de Glovia Configurator kunnen onze verkoopkantoren een systeem samenstellen en deze order meteen doorgeven aan het hoofdkantoor.

Willem Otten, Applicatie Manager - WPS Parking Solutions

Webinterface

Inmiddels is Glovia International meer een partner dan een leverancier, stelt Otten: “Hun consultants komen regelmatig bij ons over de vloer.” Zo werken WPS en Glovia International nu aan de implementatie van de Glovia Configurator. Otten: “Dat is een webinterface waarmee verkoopkantoren een systeem kunnen samenstellen en het meteen kunnen bestellen bij het hoofdkantoor. We verwachten dat de Glovia Configurator op 1 januari 2010 de lucht in kan. Vanaf die datum moeten alle verkoopkantoren hun orders met deze applicatie plaatsen.”

De implementatie van de Configurator is ook goed voor de producten van WPS, aldus Otten: “Het dwingt ons om na te denken over onze eigen producten. We hebben al productaanpassingen doorgevoerd naar aanleiding van de Configurator. Het is één van de vele manieren waarop de software van Glovia International ons onze processen laat optimaliseren.”

www.wpsparkingsolutions.com